Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z trzech różnych serów.Sernik różnokolorowy z czereśniami. Sernik wyszedł bardzo pyszny i ładnie prezentujący się..
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Składniki
ciasto-Masło z cukrem i jajkiem, zmiksować. Przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować. Wyklepać na blasze,30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa, biała-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem. Przesiać budynie, zmiksować i wylać na surowe ciasto.
masa serowa, ciemna-Wykonać tak samo jak z białą.Wylać na masę jasną.
Rozrzucić czereśnie, lekko wciskając.
Piec 1 godz. w 175 *. Potem przełączyć tylko na dół i piec jeszcze z 15 min.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Ostudzić, do lekkiego tężenia. Zmiksować same serki, potem dolewać strumieniem galaretki i zmiksować. Od razu wyłożyć i rozsmarować na zimnym serniku.Całość schłodzić i kroić na drugi dzień.