Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo świąteczne, małe i pyszne kuleczki kakaowo-rumowe.
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1126
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 16
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 48
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1126
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 16
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 48
Składniki
Na małym ogniu roztapiamy masłem z cukrem, kakao i wodą( do zagotowania).
Masę włożyć do lodówki na aż będzie całkiem zimna.
Rozdrabniamy herbatniki.
Do masy dodajemy rum i herbatniki( tak dużo aż z masy będzie dało się formować kulki). Odstawić masę na 15 min.
Formować małe kuleczki i obtaczać je w kokosie. Przed podaniem wstawić je na poł godziny do lodówki żeby trochę stwardniały.