Do góry

Desery Przepis na:

Trufelki mango & kokos

Trufelki mango  kokos

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 374

Dodano:

Odsłon: 1567

Lekko kwaskowy, orzeźwiający smak.

Składniki

  • 85 g mango suszonego
  • 3/4 szklanki wiórek kokosowych + do obtoczenia trufli
  • 3/4 szklanki migdałów blanszowanych
  • sok i miąższ z 2 mandarynek
  • 2-3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Migdały zalej ciepłą wodą, odstaw na 30 minut.

    2. Do suszonego mango dodaj sok i miąższ z mandarynek.

    3. Również odstaw na 30 minut.

    4. Po upływie tego czasu wylej wodę z migdałów, zaś mango z sokiem i miąższem mandarynek przełóż do pojemnika blendera.

    5. Dodaj pozostałe składniki: odsączone migdały, wiórki kokosowe, syrop klonowy oraz olej kokosowy.

    6. Zmiksuj na gładki krem. Formuj trufelki wielkości orzecha włoskiego i obtocz w wiórkach kokosowych.

    7. Schłodź w lodówce.

    8. Smacznego.

    * Trufelki przechowuj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń