Do góry

Przekąski Przepis na:

Trufelki orzechowe

Trufelki orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 369 Ocena: 4296

Dodano:

Odsłon: 3494

Smaczna przekąska dla kibiców :)

Składniki

  • 400 g. masła orzechowego 100%
  • 70 g. posiekanych orzeszków, ziemnych, nerkowca, włoskich.
  • 100 g. mąki kokosowej
  • 3 łyżki cukru, ksylitolu lub erytrolu
  • 2 łyżki likieru orzechowego lub spirytusu może być aromat migdałowy w wersji dla dzieci
  • Kokos do obtoczenia
> 6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do masła orzechowego dodajemy drobno posiekane orzechy, cukier i likier. W następnej kolejności mąkę kokosową. Dosypujemy ją partiami. Mieszamy rękoma. Jeżeli masa nabierze odpowiedniej gęstości, przestajemy dosypywać więcej mąki.

    Mąka kokosowa rożni się, zależy to od producenta. Potrafi być drobna jak mączka, czasem jest grubsza.

    Gotowe kuleczki obtaczamy w kokosie.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń