Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trufle mocno czekoladowe"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Składniki
Śmietankę kremówkę, miód i cukier waniliowy podgrzewamy uważając, by nie doprowadzić do zagotowania.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło, obydwie, pokruszone na mniejsze kawałki, czekolady i likier amaretto. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady i uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Masę wylewamy do płaskiego naczynia i pozostawiamy do wystudzenia, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia, lekko zwilżonymi zimną wodą rękami, formujemy z masy małe kuleczki, które obtaczamy w przygotowanych posypkach. Ponownie odstawiamy do stężenia w zimne miejsce.
Czas przygotowania 35 minut. Cena jednej sztuki 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 240 kcal
Białko 7 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany38 gŹródło: Rewia