Do góry

Desery Przepis na:

Trufle z masy krówkowej

Przepis dnia 2012-04-25
Trufle z masy krówkowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 381

Dodano:

Odsłon: 32397

Proste w przygotowaniu i niezwykle efektowne

Składniki

  • 400 g masy krówkowej o dowolnym smaku (ja miałam o smaku truflowym)
  • ok. 20 herbatników
  • kolorowe posypki, posiekane migdały lub orzechy, wiórki kokosowe, kakao itp. do dekoracji
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć bardzo drobno (ja zmieliłam w blenderze). Dodać do masy krówkowej. Wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w dowolnej posypce. Schłodzić w lodówce. Najlepiej trzymać je w lodówce do momentu podania na stół:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tenela 25 maja 2012 a masę krówkową trzeba chwilę miksować czy nie ??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 25 kwietnia 2012 Faktycznie aż ślinka leci:-))Masę krówkową Sandra1 dostaniesz w każdym większym sklepie. Fajna masa jest w Biedronce:-)Pozdrawiam a przepis do ulubinych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sandra1 25 kwietnia 2012 Wyglądają rewelacyjnie, ale mam pytanie gdzie kupić taką masę krówkową ? Nie spotkałam się z taką i nie wiem gdzie jej szukać =)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 23 kwietnia 2012 Bardzo proste ii ciekawe.Muszę spróbować, bo naprawdę efektownie wygląda. Pozdrawiam..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń