Do góry

Desery Przepis na:

Truskawki pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką

Autor: monikagotuje

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1106

Dodano: 21.06.2015

Odsłon: 11014

Mój szybki i ulubiony deser truskawkowy

Składniki

  • 0,5 kg truskawek
  • 250 ml mąki
  • 125 ml cukru
  • 125 g zimego masła
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kruszonka: wszystkie składniki wyrobić ze sobą.

  2. Truskawki umyć i pokroić na kawałki.
    Kokilki(naczynia do zapiekania) wysmarować masłem,można również użyć naczynia żaroodpornego .
    Do kokilek włożyć truskawki i posypać drobną kruszonką.

  3. Piec w nagrzanym piekarniku 180st C około 25-30 min.

    Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń