Do góry

Desery Przepis na:

Truskawki z czekoladą

Truskawki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 1848

Jest bardzo pyszny deser dla dzieci jak i dla do rosłych.Sezon truskawkowy to mnóstwo potraw z tym owocem i można się nim delektować bardzo krótko.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki umyj delikatnie pod bieżącą wodą,pozostaw do wyschnięcia na ściereczce.Nie usuwaj szypułek.Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku.Dodaj do niej łyżkę wody,czubatą łyżkę kakao(najlepiej ciemnego,holenderskiego).Składniki gotujemy na niewielkim ogniu,cały czas mieszając,dopóki cukier się nie rozpuści.Odstaw polewę na kilkanaście minut ,by zaczęła lekko tężeć.Następnie osuszone owoce chwytaj za szypułki,a ich czubki zanurzaj w polewie czekoladowej.Odkładaj na pergamin do zastygnięcia.Podawaj do 2-3 godzin po przyrządzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń