Przekąski Przepis na:
Truskawki z serem feta i szparagami
Przepis dnia 2008-06-01

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 253
Dodano: 29.05.2008
Odsłon: 40151
Kto raz spróbuje, będzie często do tego wracał...
Składniki
- szparagi
- truskawki
- ser feta
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Szparagi ugotować w osolonej wodzie - po jednym na każdą porcję. Truskawki pokroić na plasterki - po 2 na każdą porcję. Wymieszać ser feta z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na talerzu układać kolejno: truskawki, łyżkę sera feta, szparagi. Przyprawić szczyptą soli i pieprzu, polać oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
Komentarze do przepisu (8)

RENIA730 02 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
W kuchni tradycyjnej truskawki występowały raczej tylko z cukrem, ugotowane lub usmażone do postaci bezkształtnej KUPY, która potem znajdowała różne zastosowania.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 24 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Danie jest bardzo smaczne.Zamiast zwykłego pieprzu proponuję użyć zielonego marynowanego.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ajisza 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Niedługo będzie sezon na truskawki i na szparagi, więc spróbuję:)))2 Kto głosował? | Odpowiedz

Lalucha 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Jeżeli znasz troszeczkę kuchnię tradycyjną, to informuję że jest coś takiego jak bigos ze śliwkami,tudzież kapusta kwaszona z jabłkiem itd.0 Kto głosował? | Odpowiedz

qrdej 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo oryginalne ale ciekawe,czy to afrodyzjak?2 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Szkoda, ze teraz nie sezon na truskawki i szparagi. Pomysł wydaje mi się fantastyczny, na pewno spróbuję!2 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 24 marca 2009Zgłoś do usunięcia
rrr2 Kto głosował? | Odpowiedz

Malena 12 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Cudo! Mam ochotę na to pod warunkiem, że to truskawka kaszubska.2 Kto głosował? | Odpowiedz