Do góry

Desery Przepis na:

Truskawki zapiekane z kokosem

Truskawki zapiekane z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 3428

Dodano:

Odsłon: 108

Smaczny i łatwy do zrobienia deser z truskawek na lato.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Truskawki oczyścić, umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
    Owoce przekroić na 4 części i ułożyć ciasno na dnie kokilek. Truskawki posypać cukrem i mąką kokosową, a na niej ułożyć śmietanę lub wiórki masła. Mąki kokosowej zbyt dużo nie dodawać, gdyż deser będzie mało soczysty.

  2. Wierzch posypać cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Ilość cukru dostosować do stopnia kwaśności owoców.

  3. Zapiekać w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 25 - 30 minut. Jeśli wierzch zbyt szybko się zapieka przykryć papierem do pieczenia.

    Deser dobrze smakuje na ciepło, jak i po wystudzeniu. Można podać go dodatkowo z odrobiną ubitej śmietany i świeżymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń