Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Truskawkowa Charlotta"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 547
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 32
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 51
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 125
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 547
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 32
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 51
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 125
Składniki
Do rondelka wsyp cukier kryształ, wlej 50 ml wody, zagotuj, a potem ostudź. Dno i boki tortownicy wyłóż podłużnymi biszkoptami. Posmaruj je z jednej strony syropem cukrowym.
Żelatynę rozpuść w małej ilości letniej wody, odstaw do ostudzenia. W misce zmiksuj serek ricotta razem z cukrem pudrem i twa- rogiem (miękkim lub zmielonym). Wmieszaj ubitą na sztywno kremówkę. Kilka łyżek masy zmiksuj z żelatyną. Połącz z resztą masy.
Truskawki oczyść, połowę pokrój w plasterki. W tortownicy układaj warstwami krem serowy oraz pokrojone truskawki. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Ozdób resztą truskawek.
czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety