Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pachnący truskawkami torcik sernikowy. Bajecznie łatwy do przygotowania.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem orzechowym, śmietaną i masłem zwykłym. (Gdy masa jest zbyt sucha dodać więcej śmietany lub masła.) Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Galaretki razem z żelatyną rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody. Truskawki zmiksować, wymieszać z galaretką.
Serek przełożyć do miski, dodać 2/3 musu truskawkowego zmiksować. Wyłożyć do przygotowanej tortownicy, ozdobnie polać pozostałym musem. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Kroić po całkowitym schłodzeniu i zastygnięciu.