Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowa panna cota

Truskawkowa panna cota

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 5649

Dodano:

Odsłon: 1547

Pyszny , orzeźwiający deser.

Składniki

  • 250 ml. śmietanki 30 %
  • 250 ml. mleka
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 łyżeczka żelatyny
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. mleko i śmietankę podgrzewamy. Gdy na brzegach garnka pojawia się oznaki wrzenia, nalezy odstawic z ognia i wsypać galaretkę i jedną łyżeczkę żelatyny.

    Wymieszać aż do całkowitego połączenia się składników i rozpuszczenia galaretki.
    Gotowa masę wlewamy do specjalnych pojemniczków lub do salaterek. Chłodzimy w lodówce.

    Pojemniki zanurzamy w dość ciepłej wodzie w celu wyjęcia deserków.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń