Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowe ciastka z kremem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9224
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9224
Składniki
Cukier utrzyj z żółtkami, dodaj margarynę i mąkę. Wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto podziel na dwie części – do jednej dosyp kakao. Rozlej na blasze: biały spód, ciemną górę. Piecz pół godziny w 180°C. 3. W gorącym mleku rozprowadź budyń w proszku.
Pół kostki masła utrzyj z dwoma żółtkami. Dołóż gęstniejący budyń i ubijaj tak długo, aż powstanie jednolita masa.
Trus kawki umyj, przekrój na pół. Rozłóż je na upieczonym placku i pokryj je kremem.
Wierzch można posypać startą na tarce gorzką czekoladą i udekorować truskawkami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 260 kcal.Źródło: Kurier TV