Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Truskawkowe muszelki"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut Cena sztuki: około 0,90 zł
Makaronowe muszle gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do miski wkładam ser mascarpone, ser biały i cukier puder, dodaję kilka kropelek aromatu cytrynowego.
Całość ucieram do uzyskania kremowej konsystencji. Przygotowaną masą serową napełniam muszle.
Truskawki, z dodatkiem cukru do smaku, miksuję blenderem. Musem truskawkowym polewam muszelki, dekoruję listkami mięty. Deser można oprószyć także skórką z cytryny i natychmiast podać.Źródło: Rewia