Do góry

Dania główne Przepis na:

Truskawkowe muszelki

Truskawkowe muszelki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10031

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Truskawkowe muszelki"

Składniki

  • 12 makaronowych muszli
  • szczypta soli
  • 75 g sera mascarpone
  • 50 g sera białego śmietankowego
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • aromat cytrynowy
  • 150 g mrożonych truskawek
  • cukier do smaku
  • listki mięty do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania: 30 minut Cena sztuki: około 0,90 zł

  2. Makaronowe muszle gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do miski wkładam ser mascarpone, ser biały i cukier puder, dodaję kilka kropelek aromatu cytrynowego.

  3. Całość ucieram do uzyskania kremowej konsystencji. Przygotowaną masą serową napełniam muszle.

  4. Truskawki, z dodatkiem cukru do smaku, miksuję blenderem. Musem truskawkowym polewam muszelki, dekoruję listkami mięty. Deser można oprószyć także skórką z cytryny i natychmiast podać.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń