Do góry

Śniadania Przepis na:

Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce

Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 825

Dodano:

Odsłon: 1458

Pyszne truskawkowe tosty z chrupiącymi migdałami.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę kroimy na 2 kromki ( odcinając zewnętrzną warstwę ) Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba. Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem. Posypujemy płatkami migdałów. Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając.

  2. Jajko rozbełtujemy z mlekiem.Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.Obtaczamy tosta z 2 stron.Pokrywamy warstwą migdałów.

  3. Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku. Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych! Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń