Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Dodać olej. Następnie dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać w tzw. ósemkę. Wylać na wysmarowaną blaszkę - tylko spód (blaszka ca 25x28). Piec w temp. 190 st. C ca 20 min.. Wystudzić.
Zmiksować 1 paczkę truskawek ze szklanką cukru pudru. 30 g żelatyny zalać niewielką ilością wody, aby napęczniałą. Następnie rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Dodać do truskawek, a następnie całość do jogurtu. Zmiksować do połączenia składników. Schłodzić w lodówce, a gdy zacznie gęstnąć, wylać na biszkopt. Ponownie włożyć do lodówki.
Zmiksować drugą paczkę truskawek z 0,5 szkl. cukru pudru i sokiem jabłkowym. Rozpuścić pozostałą żelatynę i zmiksować z truskawkami. Wylać na stężałą piankę truskawkowo-jogurtową. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO!