Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placka z truskawkami chyba nie trzeba zachwalac bo wiadomo że jest to najbardziej lubiane ciasto .....
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Placek:Ubic białka, dodac cukier , żółtka i resztę składników ciasto podzielic na 2 części i upiec 2 placki 180 stopni 20 min
Masa: 2 szkl mleka zagotowac z cukrem waniliowym i kryształem.Zółtka i budynie połaczyc z gotującym sie mlekiem zagotowac az zrobi się gesty krem ,schłodzic . Margarynę lub masło utrzec dodac zimny krem i zapach waniliowy połaczyc do uzyskania puszystej masy .
bitą smietanę przygotowac jak na opakowaniu gdy będzie ubita dodac 2 tężejące galaretki rozpuszczone wczesniej w 2 szkl wody połaczyc razem
2 pozostałe galaretki rozpuscic wg opakowania
Placek na gotowo od dołu 1 placek , połowa masy , na masę układamy bezy pózniej 2 częśc masy , następnie 2 placek , bita śmietana z galaretką , na nią poukładac truskawki pokrojone na kawałki i na koncu wylac 2 pozostałe galaretki i można zajadac.