Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna w Azji tapioka z sezonowymi krajowymi truskawkami.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 336
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 235
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 6340
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 336
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 235
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 6340
Składniki
Tapiokę zalałem mlekiem kokosowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilie oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie. W międzyczasie oczyściłem truskawki , pokroiłem na ćwiartki , dodałem cukier oraz sok z cytryny. Gotowałem na małym ogniu przez ok. 8 minut. , do czasu aż sos delikatnie zgęstnieje. Ugotowaną tapiokę przełożyłem do pucharków. Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , polałem sosem truskawkowym. Odstawiłem do schłodzenia do lodówki. Można podawać na ciepło również.