Do góry

Dodatki Przepis na:

Trzy dipy do potraw z grilla

Trzy dipy do potraw z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 742

Dodano:

Odsłon: 1010

Sezon grillowy w pełni. Obok moich propozycji na mięsa, kiełbasy i szaszłyki i.t.p. dziś kilka propozycji dipów do potraw z grilla.

Składniki

  • Majonez (ja używam Pegaz)
  • Ketchup łagodny lub ziołowy
  • Przecier pomidorowy (koncentrat)
  • Musztarda (najlepiej sarepska)
  • Miód wielkokwiatowy
  • Papryczki Cayenne (kilka sztuk)
  • Cebula (1 szt.)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. DIP 1000 WYSP
    Mieszam ze sobą majonez (1 łyżka), ketchup (1 łyżka), musztardę sarepską (1 łyżeczka). Opcjonalnie dodaję suszone pomidory.

  2. DIP MIODOWO-MUSZTARDOWY
    Mieszam ze sobą miód i musztardę sarepską w równych proporcjach.

  3. SALSA OSTRA
    Papryczki chilli (ok. 6 szt.) i cebulę ( 1szt.) kroję w kostkę, dodaję koncentrat pomidorowy lub przecier (2-3 łyżeczki) i ketchup łagodny lub ziołowy (2-3 łyżeczki) – zapraszam do mojego przepisu Salsa ostra.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 09 lipca Super przepis. Zabieram i dziękuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń