Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk na wakacjach

Przepis dnia 2011-11-25
Tuńczyk na wakacjach

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 205

Dodano:

Odsłon: 6539

Robi się w 20 minut,nie wymaga dużego nakładu pracy, bardzo smaczne, trochę niestandardowe i ślicznie wygląda :)

Składniki

  • Makaron spaghetti kolorowy, ilośc zgodnie z apetytem ;p
  • cebula, 1
  • czosnek, 2 zabki
  • tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
  • śmietanka 30%, 1/4 szklanki
  • serek topiony z ziołami, 1/3 opakowania
  • majonez, 2 łyżki
  • oliwki czarne, ,
  • papryka czerowana,, patisony konserwowe
  • sól, pieprz
  • oliwa, do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wstawić wodę na makaron, osolić, ugotować al dente

  2. Cebule posiekać drobno, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany czosnek, smazyć jeszcze minutkę i dodać tuńczyka.

  3. wlać śmietankę, dodać serek, majonez, dokładnie wymieszać, dodać oliwki, doprawić do smaku solą i pieprzem

  4. Makaron ułożyć na tależu, polać sosem tuńczykowym i przybrać papryką, patisonami, oliwkami, natką pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń