Dania główne Przepis na:
Tuńczyk na wakacjach

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 215
Dodano: 21.11.2011
Odsłon: 6549
Składniki
- Makaron spaghetti kolorowy, ilośc zgodnie z apetytem ;p
- cebula, 1
- czosnek, 2 zabki
- tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
- śmietanka 30%, 1/4 szklanki
- serek topiony z ziołami, 1/3 opakowania
- majonez, 2 łyżki
- oliwki czarne, ,
- papryka czerowana,, patisony konserwowe
- sól, pieprz
- oliwa, do smażenia
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Wstawić wodę na makaron, osolić, ugotować al dente
-
Cebule posiekać drobno, podsmażyć na oliwie, dodać posiekany czosnek, smazyć jeszcze minutkę i dodać tuńczyka.
-
wlać śmietankę, dodać serek, majonez, dokładnie wymieszać, dodać oliwki, doprawić do smaku solą i pieprzem
-
Makaron ułożyć na tależu, polać sosem tuńczykowym i przybrać papryką, patisonami, oliwkami, natką pietruszki
Komentarze do przepisu (0)