Do góry

Przekąski Przepis na:

tuńczyk w sałatce lub zapiekance

tuńczyk w sałatce lub  zapiekance

Autor: kashmirr

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano: 20.03.2011

Odsłon: 1029

tuńczyk - dwie wersje jeden przepis

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew ugotować na parze lub w krótkiej wodzie na pół twardo. Można użyć oczywiście świeżej.

  2. Seler pokroić w drobną kostkę.

  3. Ser zetrzećna tarce o grubych oczkach.

  4. Wszystko wymieszać z majonezem tak, żeby się tylko zlepiło; dodać sól i pieprz.

  5. Podawać w dwóch wersjach:jako sałatkę z opiekaną bułeczką (wtedy można dodać więcej majonezu) lub jako przekąskę: nakładać sałatkę na kromki bułki lub bagietki i zapiekać na lekko złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń