Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuszki z Dorady z Patelni

Tuszki  z  Dorady  z  Patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1442

Dodano:

Odsłon: 2313

Smaczna nie tłusta ryba i ma bardzo mało ości.

Składniki

  • tuszek z dorady ( około 500 gr. ), 7 szt.
  • łyżki masła, 2
  • łyżki margaryny, 2
  • jajka, 2 szt.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Tuszki z dorady oczyścić, posypać solą, pieprzem ziołowym, skropić sokiem z cytryny i / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Rybę obtoczyć w rozkłuconym jajku. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 5 minut z obu stron do momentu lekkiego zrumienienia się. ► Podawać można na przykład z warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 16 czerwca 2011 Nie jadłam jeszcze tej ryby:)))muszę wypróbować:))))

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń