Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twaróg z tego przepisu jest słodszy od domowego, tradycyjnego twarogu. Przepis jest prosty, a sam proces produkcji twarogu szybki.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Przełóż zsiadłe mleko do garnka. Staraj się przy tym nie rozdrobnić zbytnio skrzepu.
W drugim garnku zagotuj zwykłe mleko.
Kiedy mleko zacznie wrzeć, przelej je do garnka z kwaśnym mlekiem i delikatnie mieszaj do momentu pojawienia się skrzepu.
Delikatnie mieszaj skrzep przez kilka minut, jednocześnie uważając, aby zbytnio go nie rozdrobnić.
Odstaw całość do wystudzenia na 2 – 3 godziny.
Przełóż kawałki skrzepu do chusty serowarskiej umieszczonej w sitku.
Pozostaw do ocieknięcia.
Po ocieknięciu możesz twaróg dodatkowo osuszyć prasując go. Wystarczy, że na owinięty w chustę twaróg położysz garnek / słoik napełniony wodą. Uzyskany twaróg będzie bardziej zbity.
Więcej przepisów na sery znajdziesz na naszej stronie pracowniaserow.pl