Do góry

Desery Przepis na:

Twarogowe ciasteczka z brzoskwinią

Twarogowe ciasteczka z brzoskwinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 424 Ocena: 5941

Dodano:

Odsłon: 464

Przepis łatwy do zapamiętania 3 składniki po 250 g. Twarogowo-francuskie ciasteczka wystarczy wymieszać z robocie kuchennym, potem już tylko wykrawanie, zlepianie, pieczenie i jedzenie.

Składniki

  • mąka pszenna 250 g
  • masło 250 g
  • twaróg półtłusty 250 g
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • brzoskwinie 4-5 sztuk
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Około 35-40 ciasteczek.
    Składniki w temperaturze pokojowej.
    Wszystko miksujemy w robocie kuchennym na gładką masę, przekładamy na folię przezroczystą, zawijamy i schładzamy min. 30 minut.

  2. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części.
    Z każdej wałkujemy placek grubości do 1/2 cm, suto podsypując mąką.
    A ciasta wykrawamy koła, u mnie 8 cm.
    Po środku kółka kładziemy cząstkę brzoskwini i zlepiamy boki.

  3. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia , pieczemy w 170 C około 30 minut.
    Ciepłe bułeczki posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 15 czerwca Ciasto z twarogiem jest pyszne, a te ciasteczka prezentuja sie przeapetycznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń