Do góry

Desery Przepis na:

Twarogowe trójkąty z gruszką

Twarogowe trójkąty z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 828

Dodano:

Odsłon: 7131

super smaczne i bardzo proste w wykonaniu

Składniki

  • Mąka tortowa orkiszowa 250 g - może być pszenna
  • Twaróg chudy 150 g
  • Ksylitol 60 g - można zastąpić cukrem
  • olejek waniliowy
  • jajko 1 sztuka
  • żółtko 1 sztuka
  • olej rzepakowy 6 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka
  • Cynamon
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1) Twaróg z jajkiem, żółtkiem, ksylitolem, olejkiem waniliowym oraz olejem rzepakowym blendujemy na jednolitą masę

  2. 2)Do uzyskanej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut przykrywając ściereczką aby nie obeschło.

  3. 3)Ciasto podzielimy na dwie części. Każdą cienko wałkujemy. Dzielimy na osiem trójkątów i każdy 2-3 razy naciąć.

  4. 4)Gruszki obierz, pokrój w półplasterki, układaj na trójkątach, posyp cynamonem i zawijaj.

  5. 5)Układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp makiem lub sezamem (u mnie czarny sezam z mielonymi orzechami).
    Piecz około 25 minut w temperaturze 170°C

  6. Smacznego
    Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń