Do góry

Śniadania Przepis na:

Twarożek na zielono

Twarożek na zielono

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2041

Dodano: 07.04.2018

Odsłon: 230

Z pewnością po świętach została Wam jeszcze rzeżucha, warto ją wykorzystać, zawiera mnóstwo witaminy C i mikroelementów, więc niech nie będzie tylko ozdobą, ale przede wszystkim składnikiem naszych dań. Dzisiaj kolejna wiosenna propozycja z rzeżuchą - zielony twarożek. W sam raz na śniadanko do świeżego chlebka, mój Roczniak, zjadł dzisiaj aż dwie kanapki. :)

Składniki

  • Twaróg półtłusty 100 g.
  • Ogórek zielony 1/2 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Rzeżucha 3 łyżki posiekane
  • Mleko 3-4 łyżki
  • Sól (opcjonalnie)
  • Pieprz (opcjonalnie)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórek umyć, obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.

    Rzeżuchę i szczypiorek drobno posiekać.

    Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać mleko, ogórek, rzeżuchę, szczypiorek (ewentualnie sól i pieprz) i dokładnie wymieszać.

  2. Podawać ze świeżym pieczywem.

  3. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń