Do góry

Przekąski Przepis na:

Twarożek z chilli

Twarożek z chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 1855

Dodano:

Odsłon: 80

Twarożek, który może być fantastycznym dodatkiem do tortilli, naleśników czy świeżego pieczywa albo stanowić samodzielną przekąskę. Zapraszam serdecznie, kto powiedział że twaróg musi być nudny?

Składniki

  • 200 g białego półtłustego sera
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18%
  • 1 świeża papryczka chilli (lub inna ostra)
  • sól, świeżo zmielony pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Twaróg wrzucić do miski, rozgnieść widelcem, papryczkę opłukać i drobno pokroić; razem z nasionami dorzucić do sera.
    Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić na około godzinę do lodówki, by się "przegryzło". Serwować z plackami ziemniaczanymi lub z cukinii albo ulubionym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 lipca Dodatek idealny, zarówno do placków, jak i do pieczywa, choć tak prawdę mówiąc czasem można taką miseczką samą wszamać xD Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń