Do góry

Śniadania Przepis na:

Twarożek z olejem lnianym

Twarożek z olejem lnianym

Autor: srk76

Przepisów i artykułów: 97 Ocena: 2533

Dodano: 25.10.2017

Odsłon: 346

Przywróćmy olej lniany na polskie stoły. Twarożek z olejem lnianym. Zdrowa i smaczna pasta do świeżego chleba.

Składniki

  • twaróg - 250g
  • olej lniany - 3 łyżki
  • szczypiorek
  • jogurt naturalny - ewentualnie
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Olej lniany został trochę wyparty z polskiej kuchni przez modę oliwną. Pora go przywrócić na polskie stoły tym bardziej, że zdrowy. Delikatny smak wzbogaca na przykład sałatki i inne potrawy "na zimno". Oleju lnianego nie wolno bowiem używać do smażenia czy pieczenia.

  2. Miksujemy ser z olejem lnianym. Intensywnie i długo by składniki się połączyły. Jeżeli ser jest zbyt suchy dodajemy odpowiednią ilość jogurtu. Gdy twaróg osiągnie konsystencję gładkiej pasty mieszamy go delikatnie z posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem.

    pozdrawiamy i zapraszamy na blog - link pod wpisem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń