Do góry

Desery Przepis na:

Tygrysek

Tygrysek

Autor: Mika88

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 13.04.2012

Odsłon: 1247

Pyszne i slodkie ciasto muj chlopak i corka uwielbiaja Tygryska

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: z bialek ubij piane,powoli dodaj cukier, dodaj zoltka, dalej ubijajac. Nastepnie dodaj make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj i wyluz na blach. Piecz 30 min. w temp. 180 stopni C. MASA BUDYNIOWA: zagotuj sok i wlej rozrobiony w odrobinie soku budyn. Mase wyluz na biszkopt.

  2. Uluz biszkopty na masie budyniowej. MASA SMIETANKOWA: smietane kremowke ubij i wymieszaj ostroznie z wczesniej rozpuszczonymi w 1/2l wody dwiema galaretkami. Mase wyluz na ciasto. Calosc zalej wczesniej rozpuszczona galaretka pomaranczowa. smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń