Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intrygująca nazwa?:) Nie, nie zrażajcie się-pyszne danie z kurek na pewno Wam posmakuje.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Siekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i umyte kurki, przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.
Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Foremki do mufinek wysmarować masłem.
Wlać śmietanę wymieszaną z kurkami, posypać natką pietruszki.
Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200-oC piekarniku przez 10-15 min (do ścięcia jajek).
Podawać na liściach sałaty z pomidorami, polane sosem winegrette.