Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tymbaliki z łososia"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Składniki
porcji, czas ok. 50 min; porcja – 450 kcal, cena 3,20 zł
Pęczek koperku op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz, oderwij piórka z gałązek i drobno je posiekaj. Masło włóż do miski, poczekaj aż zmięknie, rozetrzyj.
Do masła wsyp posiekany koperek. Dodaj serek (naturalny, śmietankowy lub czosnkowy). Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Również dodaj do masła. Wszystkie starannie utrzyj, dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj 5 małych salaterek lub filiżanek. Każdą z nich wyłóż folią spożywczą (tak, by jej końce wystawały), a następnie plasterkami wędzonego łososia.
Nałóż przygotowaną masę serowo-maślaną, dociśnij, przykryj płatkami ryby. Całość wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, aby masa całkowicie zastygła.
Po tym czasie, pociągając za wystające kawałki folii spożywczej, wyjmij tymbaliki na półmisek. Udekoruj plasterkami sparzonej cytryny oraz ziołami.Źródło: Świat kobiety