Do góry

Przekąski Przepis na:

Tzatziki.

Tzatziki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 419

Dodano:

Odsłon: 7362

Jest tutaj dośc sporo przepisów na tą grecką przystawkę i każdy jest inny.Podaję Wam sposób w jaki przyrządza się je na pewnej pięknej wyspie greckiej...

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórek obrać co drugi pasek,zetrzeć na grubych oczkach i bardzo dokładnie wycisnąć.Najlepiej przez gazę./Ja mam specjalne płótno lniane,służące tylko do tego celu/

  2. Do miski wyłożyc jogurt,dodac odciśnięte ogórki,przeciśnięty czosnek,oliwę i ocet,dosolic i popieprzyc według własnego smaku.Wszystko bardzo dokładnie wymieszac.Schłodzic w lodówce i...mi najlepiej smakuje z ciemnym chlebkiem własnego wypieku :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 22 marca 2012 Dziękuje Wam za mile komentarze :) Tzatziki są przede wszystkim dodatkiem do gyrosa,różnego rodzaju mięs pieczonych no i do czego kto lubi.Ja napisałam tylko z czym mnie smakuje najbardziej :) Pozdrawiam :))

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 21 marca 2012 Echh ale mi narobiłaś smaka na grilla :) ja zawsze podaje tzatziki do kurczaczka z grilla, mniam :)

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 21 marca 2012 Super uwielbiamy tzatziki do ulubionych i 5 Afrulko:-)))

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 21 marca 2012 A ja polecam tzatzyk firmy "Prymat",wystarczy dodać jogurt grecki lub bałkański i małą ilość naturalnego po wymieszaniu gotowe.Na prawdę znakomity.Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 21 marca 2012 Do kompletu z poprzednim przepisem chowam do ulubionych i czekam na początek sezonu ogórkowego:) Dzięki Afrula

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 20 marca 2012 Zabieram przepis , niedługo lato a wtedy to najlepsze jedzonko :) Pozdrawiam Afrulko :)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń