Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ucierane z truskawkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrami, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj, dodaj proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wlej aromat waniliowy oraz, ucierając, syp porcjami mąki z proszkiem.
Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 27 cm. Na wierzchu ułóż umyte, odszypułkowane truskawki. Posyp słupkami migdałowymi. Piecz 50 min w 170°C. Kiedy ostygnie, posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Relaks