Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ucieraniec pod pierzynką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z kakao, na końcu olej. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką formy z wyższą krawędzią. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 20 minut. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i wanilinowym. Śmietanę ubić na sztywno. 2/3 bitej śmietany wmieszać do jogurtu. Żelatynę rozpuścić w syropie brzoskwiniowym i podgrzać (nie może się zagotować). Gorącą żelatynę wymieszać najpierw z 1-2 łyżkami kremu, potem połączyć z resztą kremu.
Krem rozsmarować na wystudzonym cieście. Rozłożyć brzoskwinie pokrojone w kawałki. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić, zalać nią brzoskwinie na cieście. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem ciasto udekorować bitą śmietaną i pistacjami.
Czas przygotowania: około 60 minut.Źródło: Życie na gorąco