Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 290
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 408
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 322
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 268
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 290
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 408
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 322
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 268
Składniki
Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka.
Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.
Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.