Do góry

Dania główne Przepis na:

udka duszone w marchewce

udka duszone w marchewce

Autor: megii

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 272

Dodano: 29.03.2012

Odsłon: 7032

Danie jest smaczne, sycące i proste do zrobienia.

Składniki

  • udka drobiowe, 4 szt.
  • marchewka, 1 kg
  • Miód, 3-4 łyżki
  • olej lub masło roślinne
  • vegeta, sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka przyprawć solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i odstawić na 30 min do lodówki.

  2. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej lub masło roślinne. Włożyć udka, podsmażyć i i posmarować z obydwu stron 3-4 łyżkami miodu. Następnie dołożyć startą marchewkę, którą należy naprawdę delikatnie przyprawić vegetą.

  3. Wszystko dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Danie najlepiej podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 29 marca 2012 A tam nie wygląda to najgorzej, myślę nawet że będzie to całkiem całkiem apetyczne, tylko ja bym może dodała jeszcze trochę pietruszki i selera :) Przepis na pewno wypróbuję :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 29 marca 2012 proszę się nie gniewać, ale gdyby mi ktoś podał takie danie (mówię o sposobie podania) to bym odmówiła :-( zarówno mięso jak i ziemniaki wygląda bardzo nieapetycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń