Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane

Udka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1900 Ocena: 43487

Dodano:

Odsłon: 11327

Idealne na obiad ,idealne na imprezy

Składniki

  • 4 udka
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • por (biała część)
  • duża marchew
  • mała puszka groszku
  • kilka pieczarek
  • jajko
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Skórę z udek zdejmujemy ,odkładamy na bok . Mięso oddzielamy od kości i razem z porem ,groszkiem ,pieczarkami i marchewką mielimy na największych „oczkach”. Do masy dodajemy jajko ,zioła prowansalskie ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Skórę z udek nadziewamy mięsem (farsz musi być cały zakryty skórą). Udka oprószamy solą i pieprzem ,każde z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Tak przygotowane udka podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń