Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane

Udka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2960

Dodano:

Odsłon: 2522

danie dla miłośników zdecydowanych smaków,

Składniki

  • udka kurczaka 4 szt
  • kapusta kiszona ok 30-40 dag
  • pieczarki 30 dag
  • cebula
  • olej
  • czosnek
  • sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa do kurczaka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. udka umyć, usunąć grubą kość, czosnek przecisnąć przez praskę, udka natrzeć czosnkiem, solą, przyprawą do kurczaka, sosem sojowym, odstawić na noc do lodówki,
    2. kapustę ugotować prawię do miękkości,odcedzić, można drobniej pokroić,
    3. cebulę pokroić w kostkę, poddusić na oleju, dodać kapustę, dusić razem do miękkości, doprawić sola i pieprzem, wystudzić,
    4. udka faszerować kapustą,spiąć wykałaczkami,
    5. wstawić do piekarnika, piec ok 50 min na rumiano,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń