Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane kaszą

Udka faszerowane kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7657

Dodano:

Odsłon: 6688

ja zrobiłam z kaszą gryczaną ale równie dobrze można wykorzystać inną kaszę :)

Składniki

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka i gyrosa
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Udka umyć.
    Delikatnie wyciągnąć kości z udek tak żeby jak najmniej uszkodzić mięso.
    Udka przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Mięso odstawić do lodówki. W tym czasie w osolonej wodzie gotować kaszę gryczaną przez 15 minut. Kaszę odcedzić i wystudzić.
    Wystudzoną kaszą faszerować udka. Wykałaczkami zszyć udka.
    Udka przełożyć do rękawa foliowego szczelnie zamknąć i piec w 150 stopniach przez 60-90 minut.

  2. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń