Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka gęsi z warzywami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 775
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Składniki
Udka umyć, osuszyć, oczyścić, skórę ponacinać nożem – delikatnie, by nie uszkodzić mięsa, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem roztartym z solą i majerankiem, odstawić na noc do lodówki.
Zamarynowane udka obsmażyć na patelni na kilku łyżkach oleju.
Warzywa oczyścić, marchew pokroić w krążki, cebulę w talarki. Kapustę drobno posiekać, a pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Brytfankę wysmarować olejem, rozłożyć warzywa, udka, podlać bulionem, zamknąć pokrywę, piec ok. 4 godz. w temp. 150oC. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Po dwóch godzinach pieczenia obróć brytfanką o 180o. To da ci gwarancję, że mięso jest równomiernie upieczone.
ok. 260 minutŹródło: Twoje Imperium