Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka i skrzydełka z sosem śliwkowym"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Jak to zrobić?
Udka i skrzydełka przed włożeniem do marynaty dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Dzięki temu przejdą przyprawami!
Posiekaj imbir, czosnek, cebulę, chilli. Wymieszaj wszystkie sosu w garnku i gotuj ok. 15 minut. Wyjmij gwiazdkę anyżu, dopraw cynamonem i zmiksuj. Przetrzyj przez sito.
Umyj udka i skrzydełka. Oprósz pieprzem. Zrób marynatę: wymieszaj w misce sos sojowy, miód, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw na kilka godzin.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz udka ok. 30 minut, aż będą brązowe. Podawaj z sosem.Źródło: Olivia