Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka z jabłkami

Udka kurczaka z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 3271

Pysznie smakuje i nie zabiera czasu w przygotowaniu, polecam :)

Składniki

  • 1. Ćwiartki tylne z kurczaka, 2 szt
  • 2. Jabłka najlepiej reneta, 2 szt
  • 3. Sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, Do smaku
  • 4. oliwa do smażenia, 2-3 łyżki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ćwiartki kurczaka umyć, osuszyć i doprawić solą, pieprzem,papryką i majerankiem. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron do zrumienienia. Dodać jabłka pokrojone w ćwiartki i dusić ok 15-20 minut. Można podlać trochę wodą lub sokiem jabłkowym, ale jeżeli wytopi się sosik z kurczaka to nie jest to konieczne. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą doprawioną śmietaną, szczyptą soli, odrobiną cukru i świeżym pokrojonym drobno koperkiem lub z buraczkami:) Smacznego, to na prawdę jest niezłe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna115 29 lipca 2014 na pewno wypróbuję :-) wygląda smakowicie:-)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 09 kwietnia 2012 Bardzo lubię koperek i też go dodaję prawie do wszystkiego, a na zimę mam odpowiedni zapas, dlatego Twoje przepisy bardz mi odpowiadają, oczywiście trafia do ulubionych, pozdrawiam :-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń