Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych wszystkich,którzy lubią drób i owoce.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Kurczaka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
Kurczaka wkładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Polewamy go trochę bulionem lub wodą przegotowaną na początek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny. 20 minut przed końcem pieczenia dajemy jabłko i pomarańczę pokrojoną w ósemki i owoce suszone. Temperatura i czas pieczenia podany jest na oko. Każdy z nas ma inny piekarnik. Kurczaka możemy podawać z sałatą ale także z ryżem.