Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka z owocami

Udka kurczaka z owocami

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 502

Dodano: 05.02.2011

Odsłon: 3374

Dla tych wszystkich,którzy lubią drób i owoce.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Wkładamy do lodówki na 20 minut.

  2. Kurczaka wkładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Polewamy go trochę bulionem lub wodą przegotowaną na początek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny. 20 minut przed końcem pieczenia dajemy jabłko i pomarańczę pokrojoną w ósemki i owoce suszone. Temperatura i czas pieczenia podany jest na oko. Każdy z nas ma inny piekarnik. Kurczaka możemy podawać z sałatą ale także z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń