Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 520 kcal
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 49
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 49
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Składniki
Cebulę, czosnek i imbir (obrany) pokrój na plastry. Usuń plasterki z chilli i pokrój na paski. Czerwoną i żółtą paprykę pokrój na kawałki. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kminek, podsmaż. Dodaj cebulę i duś pod przykryciem przez 5 minut. Dodaj imbir, czosnek i chilli, po 4 minutach wsyp kurkumę i słodką paprykę. Zamieszaj, włóż na patelnię kawałki kurczaka i papryki. Smaż przez 10 minut, wlej ćwierć szklanki wody. Jogurt zamieszaj z przecierem i wlej do mięsa. Wcześniej dolej ćwierć szklani zimnej wody, aby ochłodzić sos. Zamieszaj gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut, bez przykrycia. Mieszaj i polewaj mięso jogurtowym sosem.