Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiad, niezwykle pachnące i aromatyczne
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Mieszamy paprykę słodką, czosnek granulowany, paprykę ostrą, sól, vegetę, przyprawę meksykańską i tymianek. Posypujemy udka z każdej strony i odstawiamy na noc.
Cebulę kroimy, podsmażamy na oliwie, dodajemy zmiażdżony czosnek, cukier i ketchup. Dusimy aż cebula niemal sie rozgotuje. W zależności od marki ketchupu dodajemy ocet.
Na blaszce układamy udka (blaszkę smarujemy oliwą), smarujemy pomadą z ketchupu i pieczemy około 1,5 godz. W razie potrzeby dolewamy wodę