Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka na ostro z sałatką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na porcje, osuszyć, posolić. Obsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Przełożyć do rondla, trzymać w cieple.
Paprykę i chili umyć, oczyścić, pokroić (chili na krążki). Usmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać koncentrat, wymieszać, dusić chwilę i dodać do kurczaka.
Cebule oczyścić, posiekać w drobną kostkę. Zeszklić ją na reszcie oleju, dodać suchy ryż. Mieszając, smażyć na dość dużym ogniu ok. 5 minut, przełożyć do rondla z kurczakiem. Zalać gorącym bulionem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC i całość zapiekać ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium