Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i w sam raz nawet na niedzielny obiadek.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 8
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 14
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 8
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 14
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami wymieszanymi z oliwą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry. Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem w naczyniu żaroodpornym (ja użyłam blaszki teflonowe), dodać posiekaną bazylię i pietruszkę. Na górę ułożyć udka z kurczaka.
Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200 °C.