Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka na sposób chiński

Udka na sposób chiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 4047

Dodano:

Odsłon: 671

Mięso z kurczaka faszerowane grzybkami, kapustą i makaronem chińskim, doprawione sosem sojowym to idealna propozycja na obiad lub uroczystą kolacje.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Z udek wyjmujemy kość i wycinamy mięso które nam odstaje.

  2. 2. Skrawki mięsa mielimy.

  3. 3. Udka posypujemy przyprawą oraz solą i odstawiamy.

  4. 4. Grzyby moczymy w wodzie.

  5. 5. Makaron zalewamy gorącą wodą na 5 minut

  6. 6. Po tym czasie drobno siekamy i dodajemy do mięsa.

  7. 7. Cebulę obieramy, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.

  8. 8. Grzyby odlewamy z wody, kroimy.

  9. 9. Kapustę drobno siekamy.

  10. 10. Doprawiamy pieprzem, chili oraz solą.

  11. 11. Wbijamy jajko.

  12. 12. Wyrabiamy masę mięsną.

  13. 13. Gotowym farszem nadziewamy udka.

  14. 14. Układamy w foli.
    15. Pieczemy 30 minut w 180 ̊C.

  15. 16. Udka gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 maja Kostek nie lubię obgryzać hihi, ale uda z takim nadzieniem, to jest pychotka. Mniam, mniam :) Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń