Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka nadziewane szpinakiem"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 304
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 304
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Udka częściowo odejmij od kości tak, by została tylko dolna kość. Posól i popieprz. Oczyść i opłucz szpinak. Obierz i drobno pokrój czosnek, spień go na rozgrzanej oliwie i dodaj szpinak. Podsmaż wszystko, wrzuć posiekane pistacje i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Chleb pokrój w drobną kostkę, wlej śmietanę i rozbełtane jajko.
Masę dobrze wymieszaj i połącz ze szpinakiem. Udka bez górnej kości napełnij nadzieniem szpinakowym i włóż do brytfanny. Dodaj masło, lekko pokrop sokiem z cytryny i oprósz startą skórką z cytryny. Posyp tymiankiem, podlej winem i posól. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C, do miękkości. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo